Geçtiğimiz ayın okuma bilançosunu çıkartırken uzun zamandır Günce yayınlardan hazırlamadığımı fark ettim. E o zaman buyursunlar efendim ^^
Temmuz ayında okuduğum kitaplara değinmeden önce size bir kitap kurdunun taşınma hikayesinden bahsetmek istiyorum. Yenilenecek olan bir apartmanın, evinden pek memnun sakinleriydik oysa ki ama kentsel dönüşüme direnemedik pek fazla ve ev arama sürecimiz böylece başlamış oldu. Yahu nasıl bir kitap kurduymuşum ben, evlere yatağım ve kitaplığım sığıyor mu gerisi mühim değil gözüyle baktım bir süre :D Sonunda gönlümüzü çeken, içimize sinen minnoş bir yuva bulduk ve kısa bir süre içinde taşınacağız.
Tabi evde bulunan binlerce kitabın paketlenmesini ben işin ehli nakliyecilere bırakamadım. Daha doğrusu ailem de kitaplarıma bir şey olması riskinin bende yaratacağı ruhani çöküşü tahmin edebiliyordu ki en iyisi biz paketleyelim dedik. Öncelikle kitaplığımın raf raf fotoğrafını çektim. Gerçi ezbere biliyorum ama bazı kitaplar oldukça alakasız gözüken raflarda duruyor. Onları karıştırma riskini göze alamadım. Sonrasında rafları numaralandırıp kitapları olabildiğince komşu kitaplarla birlikte paketledik yoksa gerçekten işin içinden çıkabilmek mümkün değil. Bu kitaplar aynı düzen içinde yerleştirilecek en nihayetinde.
Kolileri taşınabilir kiloda tutmaya çalışmak en yorucusuydu sanırım. Çünkü insani kilolarda tutunca boşluklar oluyordu kutularda ve sarsıntıların "bütün hazinem" dediğim kitaplarıma zarar vermesi oldukça muhtemeldi. Bu sorunu da her konuda olduğu gibi bu konuda da süper kahramanım olan babam çözdü. Kitaplardan arda kalan boşlukları yeğenimin peluş oyuncakları ile doldurduk :D Şu an kitap kolilerim öyle bir halde ki babamın deyişiyle "Bu kutuları uçaktan atsalar kitaplarına zarar gelmez" ^^ Taşınma aşamasına henüz geçmedik ama maksimum güvenlik önlemiyle bebeklerimi paketlemiş olduk şimdilik.
Ev aramaca, kitap kolilemece ve sıcaktan süblimleşmece gibi oldukça değişik aktivitelerin arasında zaman buldukça okuduğum kadarıyla 6 kitap bitirmişim temmuz ayında (biri ödünçtü o yüzden görselini eklemedim)
Uzun bir okuma arası ayının ardından Kayıp Kitaplar Kütüphanesi ile okuma hayatıma geri döndüm. Kitap 2-3 sayfalık kısa bölümlerden oluşuyor ve yanma/yakılma/doğal afet ya da yazar cinneti gibi çeşitli sebeplerle yok olmuş kitaplar hakkında bilgiler içeriyor. İlerleyen günlerde yayınını hazırlamayı düşünüyorum gerçekten okunması gereken kitaplar arasında!
2014'ün son ayında başladığımız Komiser Tahsin Serisi'nin 2. kitabı olan Yüzüncü Haber, blog yayınını hazırlama fırsatı bulduğum temmuz kitaplarımdan biriydi, buyursunlar efendim.
Kamarilla! Ah Kamarilla muhteşem bir okuma zevkiydi benim için. Temmuz ayının en muhteşem kitabıydı hatta bu yılın en iyilerinden biriydi tartışmasız. O nasıl bir kurgu! O nasıl bir kitap kahramanı cümbüşü aman aman, resmen en favori karakter sayım 10'du kitap bittiğinde :D Her bir sayfası mükemmel kurgulanmıştı. Kamarilla yorumum için buyursunlar efendim...
Ayın son kitapları olan; Tülin Baturu Ocak'tan Dönüşüm 13 Vakti ve Serkan Üstündağ'ın Yalan Yalnızlık kitabı için yayınlar hazırlık aşamasında. Bu iki kitaba dair Kitap Mimarı yorumları ilerleyen günlerde sizlerle olacak...
Takipte kalın!
Sevgiler ^^
Kitap Mimarı
Ceren KANDİL
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Abone olarak veya yorum yaparak, kişisel verilerinizin KVKK kapsamında işlendiğini kabul etmiş olursunuz.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.