Kitap Mimarı Logo
01 Mayıs 2022

Nisan Ayında Okuduklarım |2022

Nisan Ayında Okuduklarım |2022

 

Merhaba!

       Yeni ayın en keyifli günü geldi çattı. Koca bir ay boyunca hangi kitapları okumuşum şöyle bir geri dönüp bakmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Adeta okur hayatımın muhasebesini tuttuğum, hangi kitapları kitaplığıma eklediğimi gözden geçirdiğim okuma güncem için buyursunlar efendim…

 

       Nisan ayında, üçü çeşitli okuma gruplarıyla birlikte olmak üzere toplam 9 kitap okumuşum. Okuduğum kitaplar:

• Katilin İçgüdüsü – Jennifer Lynn Barnes

• Yaza Yolculuk – Tomris Uyar

• Hammurabi – Ahmet Şimşek

• Çöplük – Andy Mulligan

• Kim Demiş Kötüyüz Diye? – Aaron Blabey

• Satranç – Stefan Zweig

• Ölümcül Oyun - Jennifer Lynn Barnes

• Ben Ok’im Sen Ok’sin – Thomas A. Harris

• Olduğu Kadar – Feyyaz Yiğit

 

       Bu senenin ilk günlerinde ağırlıklı olarak seri kitap okuma kararı almıştım. Katilin İçgüdüsü ve Ölümcül Oyun ile geçen ay başladığım The Naturals Serisi’ni bitirdim.

 

       Yaza Yolculuk, Satranç ve Ben Ok’im Sen Ok’sin okuma gruplarıyla birlikte okuduğum kitaplardı ve bu kitaplar hakkında uzun uzun sohbet etme şansı buldum. 2022 yılında neredeyse her ay, daha önceki yıllarda okuduğum bir kitabı okuyorum. Satranç ikinci kez okuduğum kitaplardan biriydi ve daha derin inceleme fırsatı bulduğum için sevindim. Sanırım yıl boyu ikinci kez okuma yapmaya devam edeceğim.

 

       Hammurabi çok uzun zamandır çeşitli mecralarda karşıma çıkıyordu nihayet okuduğum için mutluyum. 13 öyküden oluşan kitap, Kıbrıslı yazar Ahmet Şimşek’in ilk kitabı olmasına rağmen bazı öykülerde uzun uzun demlenmiş gibi hissettiren, duru ama yoğun bir anlatım var. Özellikle öykü seven okurların, küçük bir Kıbrıs esintisi yaşatan kitabı incelemelerini öneriyorum.

 

       Çöplük ve Kim Demiş Kötüyüz Diye? yeğenimin kitaplığından ödünç alıp okuduğum kitaplardı.
       Çöplük şöyle bir konusuna bakayım diye incelerken bir anda bitirdiğim ender kitaplardan biriydi. Karakterleri çocuk olduğu için genç okurların ilgisini çeken kitabın tüm yaş grupları tarafından okunmaya uygun olduğunu düşünüyorum.

        Kim Demiş Kötüyüz Diye? inanılmaz eğlenceli, bol çizimli, kısa sürede okunan kitaplardan biri. Seri ile tanışır tanışmaz sinema filmi uyarlamasına denk geldim ve Kim Demiş Kötüyüz Diye?’yi herkesten önce ön gösterimde izleme şansı buldum. Kitap başarılı bir şekilde beyazperdeye uyarlanmış ve ortaya harika bir animasyon çıkmış. Hem kitabı hem de sinema filmini tavsiye ediyorum.

 

       Olduğu Kadar, hem Üç Günlük Dünya Edebiyatı hem de Feyyaz Yiğit’in kalemiyle tanışma kitabımdı. Feyyaz Yiğit’in içinde bulunduğu tüm yapımları takip eden bir izleyicisiydim, Olduğu Kadar’dan sonra artık kitaplarının da sıkı bir okuyucusu oldum. Geri böyle olacağını tahmin ettiğim için Aptal ve 8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum kitaplarını Olduğu Kadar’la birlikte satın almıştım. Kısacası Feyyaz Yiğit okumaya devam edeceğim, bana eşlik edebilirsiniz.

 

       Nisan ayından genel olarak memnunum fakat bazı günler tek bir sayfa okumadığım için küçük bir vicdan azabı çekiyorum. Okumayı düşündüğüm çok seri var ve yıl sonu geldiğinde okumadan geçirdiğim her bir gün için pişman olacağım. Umarım Mayıs ayında daha bol okumalı günler beni bekliyordur.

 

       Sizler de nisan ayında okuduğunuz kitapları sosyal medya hesaplarına yorum olarak ekleyebilirsiniz. kitapmimari.com’un sosyal medya hesaplarına ulaşmak için tıklayınız:

Instagram , Twitter , Facebook

 

Sevgiler ♥

kitap mimarı nisan ayında okuduklarım okuma listem edebiyat kültür sanat hammurabi ölümcül oyun yaza yolculuk satranç katilin içgüdüsü çöplük kim demiş kötüyüz diye? ben ok'im sen ok'sin
Ayın Yazarı - Tess Gerritsen

Ayın Yazarı - Tess Gerritsen

     Ailesinin “yazarsan para kazanamazsın” endişesiyle doktor
Temmuz Ayında Okuduklarım |2021

Temmuz Ayında Okuduklarım |2021

  Merhaba! Temmuz ayı tahammülü zor sıcak hava dalgaları sebebiyle
YazıYorum - Merhaba Kitap Kulübü 3 Yaşında!

YazıYorum - Merhaba Kitap Kulübü 3 Yaşında!

  Kitap Kulübüne Üye Olmak ya da Bir Kitap Kulübü Kurmak İşte Bütün Mesele
Kitap Alışverişi #6

Kitap Alışverişi #6

  Merhaba!        Ayın son günleri paylaştığım

Ayın Yazarı

Agatha Christie

Agatha Christie