Kitap Mimarı Logo
08 Mayıs 2021

Nisan Ayında Okuduklarım |2021

Nisan Ayında Okuduklarım |2021

Merhaba!

 

Koskoca bir Nisan ayı geride kaldı. Hatta bu ayla birlikte yılın üçte birlik büyük birçoğunu geride bıraktık. Zaman ne kadar hızlı geçiyor sizce de öyle değil mi?

 

Bu ay, yıl başında belirlediğim okuma listeme pek çok kitap ekledim. Merhaba Kitap Kulübü’nde bu zamana kadar ayda bir kitap okuyorduk. Seçtiğimiz bazı kitapların sayfa sayısı az olup okuma iştahımız kesilmeyince aylık okuma listemize ek 2'şer kitap daha eklemeye karar verdik. Bu ek okumalar ile kulüple birlikte okuduğum kitap sayım ayda 3’e yükselmiş oldu. Açıkçası bu artış çok uzun zamandır bir türlü göremediğim iki basamaklı sayılara ulaşmamı sağladı.

 

Her zaman dile getirdiğim gibi ne okuduğumuzdan çok, nasıl ve kendimize ne katarak okuduğumuzu önemsiyorum ama aylarca 1-2 kitap okuduğum günleri düşününce Nisan ayından memnun ayrıldığımı söyleyebilirim.

 

Nisan ayında 10 kitap okudum. Bu ay kitaplığıma eklediğim kitapların çoğu, okuru yormayan, genç yetişkin türünde kitaplardı fakat aralarında günlerce üzerine düşünerek okuduğum hatta bazı sayfalarını dönüp dönüp tekrar okuduğum kitaplar da vardı.

 

Nisan ayında okuduğum kitaplar;

● Başka Yasalar – Anıl Alacaoğlu

 

● Gemina – Amie Kaufman & Jay Kristoff (Illuminae Dosyaları #2)

 

● Yarasalar Vadisi – Tuncel Altınköprü (Korku Tüneli #1)

 

● Nü Peride – Hakan Akdoğan

 

● Puslu Kıtalar Atlası – İhsan Oktay Anar

 

● On Küçük Zenci – Agatha Christie

 

● Horrorstör – Grady Hendrix

 

● Şehvet – Robin Wasserman (Yedi Ölümcül Günah #1)

 

● Kıskançlık – Robin Wasserman (Yedi Ölümcül Günah #2)

 

● Tom Bombadil’in Maceraları – J. R. R. Tolkien

 

 

 

Nisan ayında Merhaba Kitap Kulübü üyeleri ile seçtiğimiz Başka Yasalar’ı okuyarak başladım. Normalde kulüp üyeleri ile okuduğumuz kitaplara dair çetin tartışmalar yaşarız. Her toplantıda en azından bir okur kitabı beğenmediğini dile getirir ve o okurun yorumları ile kitaba dair beğenimizi bir kez daha sorgularız. Kulüp kurulduğu günden bu yana, bir yılı aşkın süredir okuyan her üyenin beğendiği ilk kitap Başka Yasalar oldu ve Anıl Alacaoğlu ile yaptığımız söyleşi de en az kitap kadar büyük beğenimizi kazandı. Kalemi daim olsun.

 

Nü Peride ve Puslu Kıtalar Atlası hakkında uzun uzun yorum yapmama gerek yok sanırım. İki kitap da kulüp ek okuma listesine ekletip okuduğum kitaplardı ve bu kadar geç kaldığım için büyük bir pişmanlık yaşadım.

 

Gemina, her ay bir kitap okuyarak ilerlediğim Illuminae Dosyaları Serisi’nin ikinci kitabı. Seri konu takipli ilerlediği için ilk kitap olan Illuminae’den önce okumanızı önermiyorum.

 

2021 yılında sürdürdüğüm en istikrarlı okuma planım, her ay bir Agatha Christie romanı okuduğum plan. Açıkçası geçen ay Cesetler Merdiveni ile yaşadığım çeviri faciasından sonra biraz hevesim kaçmıştı ama neyse ki yazarın en titizce çalışılmış ve konu bakımından sürükleyici kitaplarından biri olduğunu bildiğim On Küçük Zenci’yi bu gibi günler için saklamıştım da bir nebze olsun kaçan hevesim yerine geldi. Kitap Agatha Christie’yi temsil eden ajans ve mirasçılarının kararı ile şimdilerde On Kişiydiler adıyla satışa sunuluyor.

 

Grady Hendrix ile En Yakın Arkadaşımın Şeytan Çıkarma Ayini ile tanışmış kalemini çok sevmiştim. Yazarın Horrorstör isimli IKEA Katalogu görünümlü kitabı şimdilerde baskısı tükenmiş kitaplardan olsa da ikinci el kitap uygulamalarından temin edilebiliyor. Ben de ikinci el temin etmiştim bu ay okuyabildim. Okuduğum ilk Hendrix kitabındaki seksenler atmosferi kadar başımı döndürmese de özgün tasarlanmış bir kitaptı diyebilirim.

 

Şehvet ve Kıskançlık yine bir ikinci el kitap alışverişimde kitap başı 3₺ gibi bir tutar ödeyerek satın aldığım 7 kitaplık 7 Ölümcül Günah Serisi’nin ilk 2 kitabı. Çıtır çerez, lise aşklarını ve arkadaşlıklarını konu alan dizi tadında bir kitap serisi. Sabahladığım günlerde kendimi yormadan okuyabileceğim bir kitap arayışındayken okuyayım dedim ve şimdilik gayet güzel ilerlediğini söyleyebilirim.

 

J. R. R. Tolkien ile bir gün tanışacağımı biliyordum. Geç kalınmış bir diğer buluşma yine Merhaba Kitap Kulübü sayesinde gerçekleşti. Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi ek okumalarından önce Orta Dünya’ya Tom Bombadil ile küçük bir giriş yapmak istedim. Şiirler ile yaptığım bu güzel yolculuktan çok memnunum. Tolkien Mirası’ndaki diğer kitapları da ilerleyen aylarda okuyacağım.

 

2 ay önce başladığım çocuk kitabı okumaya bu ay bir kitapla devam edebildim ama türün en güzel örneklerinden birini okuduğum için keyfim yerinde. Küçük kitap kurtlarına kitap önermek için başladığım okumalar bir süre sonra gündemden kaçmak için kullandığım küçük molalar haline gelmeye başladı. Bu yüzden her yaştan okura kitaplığına çocuk kitabı eklemeyi öneriyorum.

 

Herkese şimdiden keyifli bir mayıs dilerim…

Sevgiler.

 

Diğer okuma güncelerim için tıklayınız;

Mart Ayında Okuduklarım |2021

 

Şubat Ayında Okuduklarım |2021

 

Ocak Ayında Okuduklarım |2021

kitap mimarı kitap yorumu nisan ayında okuduğum kitaplar nisan ayında okuduklarım kitap blogu okuma güncesi kitap yorumu kitap önerisi başka yasalar gemina yarasalar vadisi nü peride puslu kıtalar atlası on küçük zenci on kişiydiler horrorstör şehvet kıskançlık yedi ölümcül günah tom bombadil'in maceraları
Ayın Yazarı - Stefan Zweig

Ayın Yazarı - Stefan Zweig

     Biyografi türünün ustası olarak kabul edilse de kaleme aldığı
Mayıs Ayında Okuduklarım |2021

Mayıs Ayında Okuduklarım |2021

Merhaba!   2021, onlarca yıllık okur geçmişimde senenin başından itibaren
2021 Yılında Okuduğum Kitaplar

2021 Yılında Okuduğum Kitaplar

Ne yıldı ama!          Koskoca bir yılı gözümün
2021 Yılında Okuyacağım Kitaplar

2021 Yılında Okuyacağım Kitaplar

Merhaba!      2021’in ilk günlerini, bu yıl okumayı düşündüğüm

Ayın Yazarı

Agatha Christie

Agatha Christie