Kitap Mimarı Logo
04 Aralık 2020

2020 Yılında En Çok Okunan Kitap Yorumları

2020 Yılında En Çok Okunan Kitap Yorumları

Merhaba.
Neredeyse tamamını salgın şartlarında geçirdiğimiz koca bir yılı geride bırakmak üzereyiz. Yeni yıl için geri sayıma başladığımız şu günlerde 2020 yılında kitapmimari.com’da en çok okunan kitap yorumlarını paylaşmak istedim.

 

Google Analytics raporlarına göre 1 Ocak – 1 Aralık tarihleri arasında en çok okunan kitap yorumum Sharon M. Draper’in Karışık isimli genç yetişkin romanı oldu. Listenin ilk beş sıralamasına bakacak olursak;

Karışık – Sharon M. Draper

Masallar – Aisopos

Ölüme Terk Edilmiş – Lisa Jackson

Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş – José Saramago

Cennetin Çocukları – Joey Graceffa bu yılın en çok okunanları.

 

Çoğu polisiye kitap yorumu yapmama rağmen listede genç yetişkin türünün çoğunlukta olmasının sebebini, bu kategorideki kitap yorum sayısının az oluşuna bağlıyorum. Neredeyse her kategoride kitap tavsiyesi / yorumu yapan internet sitesi ve blog varken genç yetişkin türü nispeten daha geri planda kalmış. Bundan sonra bu türe daha çok önem vermeyi planlıyorum.

 

2020 hepimizde olumsuz izler bıraktı. Yaşadığımız kayıplar, omzumuzda hissettiğimiz belirsizlik ve panik derken bu zorlu süreçte kimi hiç kitap okumayan kitaplara sarıldı, kimi yılların okuruysa eline kitap dahi alamadı. Açıkçası ben ikinci grupta yer aldım. Bu yıl belirlediğim okuma hedefime ulaşamadım hatta çoğu aylar boyunca elime kitap dahi alamadım. Pandemi sonrası gelişen odaklanma sorunum hala daha zaman zaman nüksetse de nispeten kitap okumaya geri dönmüş durumdayım. Gerçeklikten kaçarken kullandığım bilim kurgu ve fantastik romanlara benzer bir dünyada yaşamaya alışamadım ama kitap okumaktan daha fazla uzak kalmak istemiyorum. Bu yüzden kendimi okumak adına zorluyor ve gün içinde gerçekleştirebileceğim küçük sayfa hedefleri koyuyorum.

 

Değişen koşullar ve şartlar ne olur, hayat bizi 2021 yılında nasıl bir kaosa sürükler tahmin edemiyorum ama kendim için daha çok okuyabileceğim bir yıl diliyorum. Okuyup, okuduğum kitapları sizlerle paylaşmak, az da olsa okurun beğenebileceği kitabı seçmesinde yardımcı olmak beni mutlu ediyor.

 

Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir 2021 dileğiyle…

 

kitap mimarı kitap blogu kitap yorumu 2020 yılında en çok okunan kitap yorumları kitaplar edebiyat polisiye genç yetişkin karışık kitap yorumu ölüme terk edilmiş kitap yorumu ölüm bir varmış bir yokmuş kitap yorumu cennetin çocukları kitap yorumu masallar kitap yorumu
En Sevdiğim 5 YAYINEVİ

En Sevdiğim 5 YAYINEVİ

En Sevdiğim 5 yazı dizimin bu haftaki konusu yayınevleri.   Her okur
Kitap Alışverişi #11

Kitap Alışverişi #11

  Merhaba!          Kasım ayı kitaplığımın
Kasım Ayında Okuduklarım |2022

Kasım Ayında Okuduklarım |2022

    Merhaba! Bir ay gecikmeli olsa da kasım ayında okuduğum
Kitap Alışverişi #12

Kitap Alışverişi #12

Merhaba!          Yılın son gününü, ‘son’

Ayın Yazarı

Agatha Christie

Agatha Christie