Kitap Mimarı Logo
15 Ekim 2019

Ve Kızın Adı Gece – Ertürk Akşun

Ve Kızın Adı Gece – Ertürk Akşun

“Ölmeye değecek bir hayatın, uğruna ölünecek fikirlerin ve insanların olsun…” diye başlıyor kitap ve tahmin edilemez bir yere doğru sürükleniyor.

 

Bu yıl okuduğum kitaplar içinde gerek konusu, gerek ilgi çekici gidişatıyla beni en çok etkileyen ve şaşırtan kitap Ve Kızın Adı Gece oldu.

Kitap 29 yaşındaki Doruk’un işten çıkartılması ve sevgilisinin ihaneti sonucu sürüklendiği depresif ruh haliyle başlıyor. İlk sayfalarda Doruk’un yani ihanet ve işsizlikle tanışmış sıradan bir yurdum gencinin hikayesini okuyacağımızı düşündüren Ve Kızın Adıydı Gece, Doruk’un hayatına tesadüfen dahil olan Tarık’la birlikte geçmişe bir yolculuğa dönüşüyor.

 

Günümüz insanının yüzeysel, duygulardan yoksun ve yer yer ihanet dolu ilişkilerine inat, geçmişte yaşanan ve  insanların canı pahasına sevdiklerini koruduğu bir döneme götürüyor yazar Ertürk Akşun okuyucusunu.

 

Yakın geçmişimizin en dramatik yaşanmışlıklarına şahit olmuş neslinden iki gencin, politik olayların gölgesinde filizlendirdiği eşsiz bir aşk hikayesi barındıran Ve Kızın Adı Gece, okuyucusuna ayraç kullanma şansı tanımayan tek solukta okunan romanlardan.

 

Akıcı dili, şaşırtıcı olay akışı, akılda kalan cümleleriyle kitap, beklentilerimin oldukça üzerindeydi. Adeta 2-3 kitaplık konu barındıran bu dopdolu kitabı mutlaka kitaplığınıza eklemenizi öneriyorum.

kitap mimarı kitap yorumu ve kızın adı gece ve kızın adı gece kitap yorumu destek yayınları ertürk akşun roman yerli roman kitap tavsiyesi
Kelebeğin Hayat Sırları – Nil Karaibrahimgil

Kelebeğin Hayat Sırları – Nil Karaibrahimgil

Özgür Kız olarak karşımıza çıktığı ilk günden bu yana keyifli şarkıların yazarı,
Bilinmeyen Adanın Öyküsü – José Saramago

Bilinmeyen Adanın Öyküsü – José Saramago

Geç kalmış olsam da nihayet José Saramago’nun kalemiyle tanıştım. Okuyucu yorumlarını
Bir Şans Daha – Lucy Diamond

Bir Şans Daha – Lucy Diamond

     En yakın yeni yıl gecesini düşünün, ne kadar çok yeni karar aldınız
Süper İyi Günler – Mark Haddon

Süper İyi Günler – Mark Haddon

     Süper İyi Günler ya da Christopher Boone'un Sıradışı Hayatı,

Ayın Yazarı

Agatha Christie

Agatha Christie