Kitap Mimarı Logo
11 Haziran 2020

Kendini İyi Hisset – Alexander Winterman

Kendini İyi Hisset – Alexander Winterman

“Kafdağı’nın ardına ulaştığında değil omuzuna konan kelebeği fark edebildiğinde mutlu olursun!” yazıyor Kendini İyi Hisset’in ön yüzünde. Kitap tam da bu söz gibi insana bakış açısını değiştirip daha mutlu bir hayat sürdürmeyi öğretiyor.

 

     Aleksander Winterman, klasik kişisel gelişim kitaplarının aksine hayatın her alanında kullanılabilecek ipuçlarını derlemiş. Üç ana bölümden oluşan kitap, kısaca öneriler derlemesi olarak tanıtılabilir. İçinde sıkılmadan okuyacağınız ve çoğu daha önce muhtemelen karşınıza çıkmamış tavsiyelerle dolu Kendini İyi Hisset, aynı zamanda tüm aile fertlerinin ortak bir şekilde okuyabileceği kitaplardan. Kitapta dikkatimi çeken bir diğer nokta evlilikten iş yaşamına oldukça geniş bir yelpazede öneri barındırıyor olmasıydı. Sadece tek bir okur kitlesi hedeflenerek değil de daha genele hitap eden bir derleme oluşturulmuş.

 

     Kendini İyi Hisset 2-3 sayfalık kısa bölümlerden oluşuyor. Kimi bölümler hayatın içinden örneklerle zenginleştirilmiş hikayelerle dolu ve bazı bölüm sonlarında uygulamaya değer fikirler var. Bu durum kitabın başka kitaplarla birlikte okunmasına olanak sağlamış. Açıkçası kişisel gelişim ya da başvuru türündeki kitapları ana kitabının yanında ikinci kitap olarak okumayı tercih eden okurlardanım. Ara ara karıştırıp verilen öneriler üzerine düşünebileceğim kısa molalarla hayatıma pek çok yenilik kattığım kişisel gelişim okumalarım oldu.

 

    Kitabın yazarıyla alakalı bilgi vermeyi çok isterdim ama internette yaptığım hiç bir sorguda elle tutulur bir veriye ulaşamadım. Kitap sanki Alexander Winterman takma adıyla piyasaya sürülmüş gibi. Hiç bir kitap inceleme sitesinde ya da sosyal medya mecralasında yazara dair fotoğraf yok. Zamanında Nihal Yeğinobalı müstehcen sahneler içeren Genç Kızlar romanını sanki çevirmeniymiş gibi piyasaya uydurma bir isimle sunmuş. Araştırma yapıp yazarın herhangi bir videosuna ulaşamayınca, bir de bizdeki iki kitabının da çevirmeninin Alp Dağ olduğunu fark edince acaba yeni bir gizemli yazar durumu mu var diye düşünmeye başladım. Açıkçası çevirmene dair sürdürdüğüm araştırmalar da kişinin benzer türde kitaplar çevirmiş olmasının haricinde bir sonuca ulaşmadı. Bu durum yazara dair teorimi kendi açımdan güçlendirse de ortada hiç bir gizemli durum olmaya da bilir tabi. Kim bilir... 



     Bir kitapla hayatınız değişir diyemeyiz ama kişisel gelişim kitapları hayatınızı zenginleştirmek ya da bakış açınızı genişletmek için faydalı bilgilerle dolu. Seçici bir kişisel gelişim okuru olursanız kendinize çok şey katabilirsiniz. Kendini İyi Hisset geniş bir kitleye, genel bir şekilde hitap eden kitaplardan olduğu için ilk kez kişisel gelişim kitabı okuyacak okurların zorlanmadan ve keyifle okuyacağını düşünüyorum.

kitap mimarı kitap yorumu kendini iyi hisset kişisel gelişim kitabı kendini iyi hisset kitabı yorumu eftalya yayınları
Mecburiyet – Stefan Zweig

Mecburiyet – Stefan Zweig

Stefan Zweig, 1. Dünya Savaşı boyunca sergilediği savaş karşıtı duruşunu Mecburiyet öyküsü
Cennetin Çocukları – Joey Graceffa

Cennetin Çocukları – Joey Graceffa

Cennetin Çocukları kapak tasarımıyla dikkatimi çekip tanıtım yazısını bile incelemeden
Büyük Yazarların Gizli Hayatları – Robert Schnakenberg

Büyük Yazarların Gizli Hayatları – Robert Schnakenberg

     41 sevilen ve dünyaca tanınan yazar hakkında, muhtemelen daha önce hiç duymadığınız
Postacı Kapıyı Çalmayacak – Ava Dellaira

Postacı Kapıyı Çalmayacak – Ava Dellaira

     Mutlaka başınıza gelmiştir. Şampuan ya da eksik herhangi bir mutfak malzemesi

Ayın Yazarı

Agatha Christie

Agatha Christie