Kitap Mimarı Logo
18 Mayıs 2021

Yazarlar Öneriyor – Anıl Alacaoğlu’nun Önerdiği 5 Kitap

Yazarlar Öneriyor – Anıl Alacaoğlu’nun Önerdiği 5 Kitap

Merhaba!

 

Nisan ayında Merhaba Kitap Kulübü üyeleri olarak bizi heyecanlandıran ve yerli öykü açlığımızı dindiren Başka Yasalar kitabını okuduk ve yazar Anıl Alacaoğlu ile keyifli ve bilgilendirici bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

 

Anıl Alacaoğlu, konuk olarak ağırladığımız ikinci yazardı. Hem çevirmen hem de yazar olarak edebiyat sanatının iki önemli rolünde yer alan Anıl Bey ile tanıştığımız için çok mutluyuz.

 

 

Merhaba Kitap Kulübü’nün iki yıla yaklaşan geçmişinde; okuyan her üye tarafından beğenilen ilk kitap olan Başka Yasalar ile başlayıp, günümüz edebiyatına ve yayıncılık dünyasına dair pek çok konuya değindiğimiz söyleşi kulüp üyelerine özel olarak gerçekleşti ve kayıt altına alınmadı.

 

25 Nisan 2021 tarihli Merhaba Kitap Kulübü & Anıl Alacaoğlu Söyleşisi ‘nden

 

Söyleşiyi sonrası kulübe üye olduğu için söyleşiye katılamayanlar ve kitapmimari.com okurları için yazar & çevirmen Anıl Alacaoğlu’ndan kitap önerileri istedim. Kendisi bu ricamı kırmadı ve birbirinden kıymetli yorumları ile 5 kitaplık bir liste hazırladı.

 

Anıl Alacaoğlu’nun açıklamalı notlar ile önerdiği 5 kitaplık liste;

 

• Boris Vian – Karıncalar

Vian'in mizahi, absürt, kafa karıştırıcı, ezber bozan öykülerinden oluşan Karıncalar, İkinci Dünya Savaşı sonrası değişen, klasik anlatılardan uzaklaşan edebiyatın en güzel örneklerinden biri. Öyküden ziyade roman sevenler için de yazarın "Günlerin Köpüğü" ismindeki romanını önerebilirim.

 

• John Cheever – Yüzücü

Amerikalı yazar Cheever, eserlerinde genellikle Amerikan rüyasını, muhafazakâr toplumun ikiyüzlülüğünü eleştirir. Kitaba ismini veren öyküden uyarlanmış "The Swimmer" isminde bir film de var. Yine romana öncelik verenler için yazarın "Bullet Park" isimli romanını önerebilirim.

 

• Samanta Schweblin - Ağızdaki Kuşlar

Arjantinli yazar Schweblin, çoğumuzun tanıdığı Latin Amerika edebiyatının en başarılı çağdaş temsilcilerinden biri, seleflerinin izinden gitse de özgün metinler yaratabilen güçlü bir hikâye anlatıcısı. "Kurtarma Mesafesi" ismindeki kısa romanı da yakın zamanda Türkçeye çevrildi.

 

Engin Türkgeldi - Orada Bir Yerde

Türkgeldi, çağdaş Türk edebiyatının bana göre en iyi öykücülerinden biri. Orada Bir Yerde, konsept bir öykü kitabı, öyküler birbiriyle bir şekilde ilişkili ve hepsi aynı evrende geçiyor. Çoğu kitabın birbirine benzediği yerli edebiyat için önemli bir eser.

 

Thomas Bernhard - Odun Kesmek

Kendine has anlatım biçimiyle onlarca yazarı etkileyen Avusturyalı yazar Bernhard'ın son dönem romanlarından biri. Soluksuz bir patlama, öfkeli bir iç döküş. "Odun Kesmek"i ayrıca sevsem de Bernhard'ın herhangi bir kitabını da gönül rahatlığıyla önerebilirim.



 

 

Sevgili Anıl Alacaoğlu’na bir kez daha hem hoş sohbeti hem de kitapmimari.com okurları için hazırlamış olduğu bu harika kitap önerileri için teşekkür ediyorum.

Anıl Alacaoğlu’nun çevirmiş olduğu kitaplardan haberdar olmak için Instagram hesabını takip edebilirsiniz. Yazarın Instagram hesabına ulaşmak için tıklayınız.

 

Başka Yasalar kitap yorumum için tıklayınız.

 

Yazarlar Öneriyor yazı dizimin önceki yayınları için tıklayınız.

kitap mimarı yazarlar öneriyor merhaba kitap kulübü anıl alacaoğlu başka yasalar yazar söyleşisi anıl alacaoğlu söyleşi söyleşi haberi dorlion yayınları online kitap kulübü kitap kulübü anıl alacaoğlu'nun önerdiği 5 kitap yazarlardan kitap önerileri kitap önerisi kültür sanat edebiyat yüzücü karıncalar ağızdaki kuşlar orada bir yerde odun kesmek
Merhaba Kitap Kulübü Yazar Söyleşisi - Konuk: Lüset K. Fins

Merhaba Kitap Kulübü Yazar Söyleşisi - Konuk: Lüset K. Fins

Merhaba! 2019 yılında kurulan ve bir süredir etkinliklerine online devam eden Merhaba
Merhaba Kitap Kulübü Yazar Sohbetleri - Konuk: Hakan Akdoğan

Merhaba Kitap Kulübü Yazar Sohbetleri - Konuk: Hakan Akdoğan

  Merhaba!          Geçtiğimiz yıl
Yazarlar Öneriyor – Hakan Akdoğan’ın Önerdiği 16 Kitap

Yazarlar Öneriyor – Hakan Akdoğan’ın Önerdiği 16 Kitap

Merhaba!          2021 yılında Merhaba
Yazarlar Öneriyor – Lüset Kohen Fins ‘in Önerdiği 5 Kitap

Yazarlar Öneriyor – Lüset Kohen Fins ‘in Önerdiği 5 Kitap

  Merhaba! Geçtiğimiz mart ayında, Merhaba Kitap Kulübü

Ayın Yazarı

Agatha Christie

Agatha Christie