Kitap Mimarı Logo
28 Mayıs 2021

Merhaba Kitap Kulübü Artık Online!

Merhaba Kitap Kulübü Artık Online!

Eylül 2019’da kurulan ve şimdilerde 1. Yaşını kutlayan Merhaba Kitap Kulübü, etkinliklerine online platformlarda devam etme kararı aldı.

 

 

Pandemi sürecinin başlangıcına kadar, her ayın son Pazar günü İstanbul – Kadıköy’de toplanan ve yüz yüze toplantılarda 8 kitabı birlikte okuyan kulüp üyeleri ile yapılan görüşme sonucu, salgın bitene kadar etkinlikleri internet üzerinden yapmaya karar verdik.

 

 

Kitap seçimi, toplantı işleyişi ve yeni üye kabulü gibi konularda fikir birliği ile ilerleyen Merhaba Kitap Kulübü, salgın sonlandıktan sonra da online toplantılar yapmaya devam edeceği için farklı şehirlerden/ülkelerden katılımda bulunabilirsiniz.

 

 

Kuruluş amacı, alışık olduğumuz kitap türlerinin dışına çıkıp, her ay farklı türde kitaplar okuyarak kitaplığımızı tür bakımından zenginleştirmek olan Merhaba Kitap Kulübü, bu zamana kadar onlarca farklı türe ait kitapla 2000’in üzerinde sayfayı birlikte okudu.
Yüz yüze yaptığımız toplantılar; yazar biyografisine dair önemli detaylar, yazarın dilimize çevrilen eserleri ve kazandığı ödüller ile gelecek ay için önerilen kitaplara dair özet bilgiler içeren slaytlar üzerinden yapılıyor ve çoğu toplantı sohbet havasında geçiyordu. Sanal olarak gerçekleştireceğimiz toplantılarda da alışık olduğumuz düzeni olabildiğince koruyup, online anketler ve sohbet kanalları ile ay boyunca kitaplar hakkında fikir alışverişinde bulunmayı sürdürüyoruz.

 

 

Peki Online Merhaba Kitap Kulübü’nde bizi neler bekliyor?

 

Her ayın en son pazar günü saat 15:00’de toplanmaya devam edeceğiz. Bu kez toplantılar Zoom üzerinden gerçekleştirilecek.

 

 

Toplantıda o ay okuduğumuz kitabına dair kısaca sohbet edip, gelecek ayın kitabını oylama yaparak seçeceğiz. Kısacası ana işleyişimiz yüz yüze yaptığımız toplantılardaki gibi olacak.

 

2021 yılı itibariyle okuma listemize bir de sinema filmi ekleme kararı aldık. Pandemi sebebiyle hasret kaldığımız fuaye sohbetlerini ay ortasında gerçekleştirdiğimiz ikinci bir toplantıda izlediğimiz film hakkında sohbet ederek gidermeye çalışacağız.


Kitapsever insanları bir araya getiren ve keyifli sohbetleriyle unutulmaz toplantılara ve dostluklara imza atan Merhaba Kitap Kulübü'ne üye olmak isterseniz iletişim bölümündeki form aracılığıyla ya da merhabakitapkulubu@gmail.com ' a kendinizden bahsettiğiniz kısa bir e-posta göndererek üyelik başvurunuzu yapabilirsiniz.

 

 

Birbirimize sımsıkı sarılacağımız o güne kadar, kendinize iyi bakın ve yeni üyelere ulaşabilmemiz için bu yazıyı paylaşmayı unutmayın.

Sevgiler <3

Ceren  ~ @kitapmimari

 

Detaylar için Merhaba Kitap Kulübü instagram sayfasını takip etmeyi unutmayın. 

kitap mimarı merhaba kitap kulübü kitap yorumu kitap kulübü online kitap kulübü kitap okuma grubu
Yazarlar Öneriyor – Hakan Akdoğan’ın Önerdiği 16 Kitap

Yazarlar Öneriyor – Hakan Akdoğan’ın Önerdiği 16 Kitap

Merhaba!          2021 yılında Merhaba
Merhaba Kitap Kulübü 2021 Okuma Planı

Merhaba Kitap Kulübü 2021 Okuma Planı

Merhaba!        2019 yılında kurulan ve Eylül 2020’den beri varlığını
Merhaba Kitap Kulübü Yazar Söyleşisi - Konuk: Lüset K. Fins

Merhaba Kitap Kulübü Yazar Söyleşisi - Konuk: Lüset K. Fins

Merhaba! 2019 yılında kurulan ve bir süredir etkinliklerine online devam eden Merhaba
Yazarlar Öneriyor – Cahit Kaya’nın Önerdiği 10 Kitap

Yazarlar Öneriyor – Cahit Kaya’nın Önerdiği 10 Kitap

Merhaba!          Mart ayında, Merhaba Kitap Kulübü’nün

Ayın Yazarı

Agatha Christie

Agatha Christie