Kitap Mimarı Logo
30 Aralık 2021

Merhaba Kitap Kulübü 2021 Okuma Planı

Merhaba Kitap Kulübü 2021 Okuma Planı

Merhaba!

       2019 yılında kurulan ve Eylül 2020’den beri varlığını online kitap kulübü olarak sürdüren Merhaba Kitap Kulübü her geçen gün üye sayısını arttırmaya ve okurlara kitaplar hakkında sohbet edebileceği bir platform sunmaya devam ediyor.

 

       “Her ay farklı bir tür, farklı bir yazar.” Sloganıyla yola çıkan ve kitaplığımızdaki tür çeşitliliğini arttırmayı hedefleyen Merhaba Kitap Kulübü üyeleri bu zamana kadar onlarca kitabı birlikte okudu. Her ay, ayın en son pazar günü saat 15:00’de düzenlenen ve yaklaşık 3 saat süren toplantılarda; sadece o ay okunan kitap hakkında değil, genel olarak edebiyat dünyasına dair ufuk açan sohbetler gerçekleştirdik ve etkinliklerimize hız kesmeden devam ediyoruz.

 

       Merhaba Kitap Kulübü üyeleri ayrıca her ay, 2 pazartesi akşamı “1 kitap yetmez!” diyen ve okuduğumuz yazarlara ya da sevdiğimiz türlere dair ek okumalar yapmak isteyen üyelerle Ek Kitap toplantılarında bir araya geliyoruz.

 

       Pandemi yüzünden sekteye uğrayan sosyal hayatın, sanal da olsa bir telafisini yapabilmek adına film geceleri de düzenlemeye başlayan Merhaba Kitap Kulübü üyeleri, 2021 Mart ayı itibariyle ayda 1 çarşamba akşamını film kritik toplantılarına ayırmaya başladı.

 

       Sanal bir kitap kulübüne dönüşmenin avantajını farklı ülkelerden okuru bir araya getirerek yaşayan kitap kulübü üyeleri hem artan kitap fiyatlarından etkilenmemek hem de yurt dışında yaşayan üyelerin temin için ihtiyaç duyduğu süreyi sağlayabilmek adına bir sene boyunca okuyacağı kitapları seçme kararı aldı.

 

       Geçtiğimiz günlerde yaptığımız ve her zamanki gibi üye önerileri arasından oylama ile seçtiğimiz kitap listesi ile bir yıl boyunca okuyacağımız kitapları belirlemiş olduk. Zaman zaman kitabını okuduğumuz yazarlarla buluşma şansı bulduğumuz kulüp etkinliklerinde, söyleşi yapılacak aylar için okuma listemizi bir ay erteleyerek belirlediğimiz listeyi takip etmeye devam edeceğiz.

 

       Gelelim tüm üyelerin merakla beklediği, koca bir yılı planladığımız oylama sonuçlarına…

 

 

 

       12 farklı kategori için yapılan oylamada, 15 üye yaklaşık 100 kitap önerisinde bulundu. 25 üyenin katıldığı kitap seçim oylamasını kazanan kitaplar 4 gün süren oylama sürecinin ardından belirlendi.

 

       Daha önce okuduğumuz türlerden farklı olarak belirlediğimiz tür listesine göre yaptığımız oylamanın kazanan kitapları; Polisiye türünde Richard Osman’ın Perşembe Günü Cinayet Kulübü kitabı oldu. Şiir türünün kazanan şairi Orhan Veli olurken, tiyatro okumalarının merakla beklenen eser Goethe’nin Faust’u oldu.

 

       Gezi/Anı türü için önerilen kitaplar arasında oy çokluğunun sahibi Gabriel García Márquez’in Doğu Avrupa’da Yolculuk olurken, bilim kurgu / fantastik türü için seçilen kitap Yevgeni İvanoviç’in Biz adlı eseri oldu.

 

       Anne Frank'in Hatıra Defteri, biyografi / otobiyografi türü okuyacağımız ay için seçilen kitap olurken, tür olarak daha önce okuma listemizde yer versek de bir kez daha okumak istediğimiz mizah türü için seçilen kitap Zafer Algöz’ün Haşırt Dı Bilekbord adlı eseri oldu.

 

       Ödüllü kitap kategorisin için, Albert Camus’un Yabancı eseri seçilirken, ödüllü yazar kategorisinin kazananı Nobel Edebiyat Ödüllü Abdulrazak Gurnah’ın Kumdan Yürek’i oldu.

 

       Filme uyarlanmış kitaplar okuyacağımız ay için seçilen kitap Daniel Keyes’in kaleme aldığı Billy Milligan'ın Zihinleri kitabı oldu. Psikoloji türü okuyacağımız ayın kazanan kitabı oy çokluğu ile Thomas A. Harris’in Ben Ok'im Sen Ok'sin eseri olarak belirlendi.

 

               

 

               

 

 

Merhaba Kitap Kulübü üyeleri, kulüp toplantılarında sevdiği yazarlarla buluşmaya devam edeceği için listede bazı ertelemeler yaşanacak olsa da şimdilik toplantılarda okuyacağımız kitapların sıralı listesi yukarıda yer alıyor.



Sizler de evinizin rahatlığında sosyalleşebileceğiniz ve kitaplar hakkında sohbet edeceğiniz bir kitap kulübü arayışındaysanız iletişim formu aracılığıyla ya da merhabakitapkulubu@gmail.com ‘a kendinizi tanıtan kısa bir mail göndererek üyelik başvurusunda bulunabilirsiniz. Yeni üye alımları videolu mülakat ile yapılmaktadır, bilgilendirme metni tarafınıza en geç bir hafta içinde mail olarak gönderilmektedir. Sosyal medya hesabı aracılığıyla üye başvurusu kabul edilememektedir.

 

kitap mimarı merhaba kitap kulübü kitap yorumu kitap kulübü online kitap kulübü kitap okuma grubu film kulübü sinema filmi geceleri kitap kulübü
Merhaba Kitap Kulübü Artık Online!

Merhaba Kitap Kulübü Artık Online!

Eylül 2019’da kurulan ve şimdilerde 1. Yaşını kutlayan Merhaba Kitap Kulübü, etkinliklerine
Yazarlar Öneriyor – Anıl Alacaoğlu’nun Önerdiği 5 Kitap

Yazarlar Öneriyor – Anıl Alacaoğlu’nun Önerdiği 5 Kitap

Merhaba!   Nisan ayında Merhaba Kitap Kulübü üyeleri olarak bizi heyecanlandıran
Merhaba Kitap Kulübü Yazar Söyleşisi - Konuk: Lüset K. Fins

Merhaba Kitap Kulübü Yazar Söyleşisi - Konuk: Lüset K. Fins

Merhaba! 2019 yılında kurulan ve bir süredir etkinliklerine online devam eden Merhaba
Yazarlar Öneriyor – Lüset Kohen Fins ‘in Önerdiği 5 Kitap

Yazarlar Öneriyor – Lüset Kohen Fins ‘in Önerdiği 5 Kitap

  Merhaba! Geçtiğimiz mart ayında, Merhaba Kitap Kulübü

Ayın Yazarı

Agatha Christie

Agatha Christie